50 jaar bouwhistorie

Dit jaar vieren we een bijzondere mijlpaal: 50 jaar bouwhistorisch onderzoek in ‘s-Hertogenbosch! Op 1 april 1975 werd ir. Ad van Drunen aangesteld als de allereerste gemeentelijke bouwhistoricus van Nederland. Wat toen begon als een experiment, groeide uit tot een baanbrekende aanpak die van ‘s-Hertogenbosch de best gedocumenteerde middeleeuwse stad van Nederland maakte. Lees voor meer informatie: 's-Hertogenbosch als pionier in Nederland.

Bouwhistoricus Ad van Drunen in een pand aan de Torenstraat (1987). 
Bouwhistoricus Ad van Drunen in een pand aan de Torenstraat (1987). 

Vier het met ons mee!

Dit jubileumjaar brengen we bijzondere verhalen over 50 jaar bouwhistorie. Verhalen over kamerwoningen, houten huizen, verborgen muurschilderingen en het herbestemmen van monumenten. En er is meer! Op 3 & 4 oktober organiseert Erfgoed 's-Hertogenbosch een bouwhistorisch congres. Op vrijdag 3 oktober is dit voor professionals uit het vakgebied en op zaterdag 4 oktober voor álle mensen die geïnteresseerd zijn in de bouwhistorie uit ’s-Hertogenbosch. Daarover volgt later meer informatie. 

Bouwhistorie in het erfgoedcentrum

Bij Erfgoed 's-Hertogenbosch maak je een reis door de Bossche geschiedenis, van neanderthaler tot nu. De Bosschenaren van toen hebben hun sporen achtergelaten onder de grond, in gebouwen en in oude documenten. Erfgoed, dat hier bewaard en onderzocht wordt. Kom naar het eeuwenoude Groot Tuighuis en laat je verrassen door het verhaal van 's-Hertogenbosch!