Leerlingen maken kennis met het leven van Bosschenaren uit de geschiedenis, van de Romeinse tijd tot en met de Tweede Wereldoorlog. Ze gaan in zes groepjes zelf op onderzoek uit: wie waren deze Bosschenaren van toen? Ze lossen erfgoedpuzzels op, bestuderen echte historische bronnen en zoeken naar antwoorden in de tentoonstelling 'Het verhaal van 's-Hertogenbosch'.
Ook doen ze onder begeleiding onderzoek in de schatkamer van Erfgoed 's-Hertogenbosch: het archeologisch en bouwhistorisch depot. Het schoolbezoek eindigt met flitspresentaties over de Bosschenaren van toen.
In het Bossche erfgoedcentrum dagen we leerlingen uit om zelf met erfgoed aan de slag te gaan. Zo ervaren ze met al hun zintuigen wat erfgoed in de praktijk inhoudt en leren ze tegelijkertijd over de geschiedenis van hun eigen woonomgeving.
Niveau: Groep 7-8
Locatie: Erfgoed 's-Hertogenbosch
Vorm: Workshops
Tijdsduur: 90 minuten
Kosten: Gratis
Aantal leerlingen: Max. 30 per groep
De kerndoelen 51, 52 en 56, inhoudslijnen van Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige Oriëntatie en leerdoelen van Wijzer met Erfgoededucatie vormen de basis voor ons aanbod. We stemmen het bezoek graag af op de onderwerpen die actueel zijn in de klas.